E-waste race


WIJ... GAAN... NAAR... NEMO TOE! WIJ GAAN NAAR NEMO TOE!
(en zingt u zelf het liedje maar verder)

Groep 7/8 heeft de spannende E-Waste Race gewonnen! Met vereende krachten gingen we richting de eindstreep. We waren helaas niet alleen, maar dat maakt het op sportief gebied alleen maar spannend! In een nek-aan-nek-wedstrijd gingen we de laatste dagen stuivertje-wisselend richting het einde. En toen, om 10.00 het bevrijdende telefoontje ging was de euforie enorm!


Met een forse achterstand gingen we de laatste avond in. We hadden plan a, b, c, d en e allemaal volbracht... We hadden nog één laatste redmiddel:

Operation "Grande Finale".                 En "Grande" werd het...

Op het afgesproken tijdstip van 19.00 stond er een toren van e-Waste naast de container. Een partytent voor de compu-kids die alles konden registeren. Gaat dit in de container passen? Voor de veiligheid enkele vaders in de container gestopt om alles zo ver mogelijk naar achter te 'bonjouren'.

Bakken vol kabels werden geteld,
100den kilo's E-Waste werd gesorteerd.
Binnen werden computers klaargemaakt voor afvoering.

Het werd veel groter dan gepland, door de inzet van alle kinderen en natuurlijk ook de ouders die in opdracht van hun kind weer met de auto een stofzuigertje op moesten halen, of een zak met kabeltjes.

In stijl is er koek gebakken en werd aan het einde van de avond, met een nat pak, koffie gedronken en cake gegeten. Ook werd er geduimd voor de overwinning... De voorsprong was een feit, Zou het genoeg zijn?

Met evenveel spanning als bewondering zagen we deze ochtend de score vanuit Veeningen oplopen... Waar zou dit eindigen? Ze hadden ons immers al een paar keer ingehaald vanuit een achterstand!

Gelukkig voor ons stokte hun productie ruim voordat ze in de buurt kwamen van ons puntentotaal. Iets na tienen ging de telefoon... het was Louke, van de E-Waste Race.

Wat een project, wat een samenwerking, wat een beleving en wat een ouderparticipatie! Dit zullen we niet snel vergeten. DIT IS KOEKANGE! Met elkaar, voor elkaar, door elkaar.

Neem de tijd om de foto's te bekijken. Ze zijn het waard. (alle foto's in de schemer zijn van de Grande Finale)

Als dank voor inzet krijgen we niet alleen als prijs van de organisatie, maar hebben we taart gehaald om het te vieren. Sorry ouders, die was voor de kinderen!

Aan iedereen die er aan mee heeft gewerkt, bedankt!
Dit is een enorme opsteker voor ons allemaal.Released • 2021-10-01 13:00

Basis School CMS © copyright ZoZimpel.nl 2020